Vortex Lazer

Vortex Lazer

Vorteks etkisi ya da vortex effect aslında uçakların inişleri sırasında meydana gelen bir hava değişimi olayıdır.

Uçakların inişleri sırasında oluşan hava yoğunluğu ve sirkülasyon ile meydana gelen girdabı anlatmak amacıyla kullanılmaktadır.

Bu girdap oluştuğunda diğer uçaklar kalkış ya da iniş yapamazlar. İşte tam da bu noktada, vortex lazer aletinin ne tür bir etki yarattığı anlaşılabilmektedir ve bu nedenle bu ismi almıştır.

Lazer epilasyon sırasında ortaya çıkabilecek yanma, batma ya da acı hissinin, bu lazer cihazının teknolojisi ile uzaklaştırılabilmesi kadınların bu konudaki tercihlerini de büyük çoğunlukla değiştirmektedir.

Lazer Epilasyon Nedir?

Vücuttaki istenmeyen tüylerin yok edilmesi uygulamalarından biri olan lazer epilasyon, bu tüylere özel bir ışık enerjisi vererek yapılmaktadır.

Günümüzde oldukça fazla tercih edilen bu yöntemin en önemli avantajları; kısa sürmesi, geniş bölgelere ya da tüm vücuda aynı seansta rahatlıkla uygulanabilmesi, nispeten daha acısız ve ağrısız olması ve iz bırakmamasıdır.

Ancak lazer epilasyon yaptırmadan önce vücut tüylerinin yoğunluğu, sertlik dereceleri ve renkleri iyice incelenmelidir. Ayrıca yaptıracak kişinin alerjik bünyeye sahip olup olmadığı, derisinin ne kadar ince ya da kalın olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu nedenle örneğin tüyleri beyaza yakın renkte ya da çok açık sarı olan kişilerin lazer epilasyon yaptırma şansları yoktur.

Bunun yanı sıra deride bulunan yara ya da lekelenme gibi durumlar, yüksek tansiyon, diyabet, mantar, kanser gibi rahatsızlıklar ve on beş yaşın altında olmak lazer epilasyon için engel teşkil etmektedir.

Lazer epilasyon başarı oranı cilt ve vücuttaki kıl rengine uygun derecelerin seçimine bağlıdır. Ayrıca lazer öncesi ve sonrası uzmanın yapacağı tavsiyelere uymak da çok önemlidir.

Bunun yanı sıra yine cilt ve kıl rengi ve sertliğine göre seans sayıları da doğru seçilmeli ve bunlar için verilen günlere mutlaka uyulmalıdır.

Bu yöntemin avantajlarının yanı sıra kurallara uyulmadığı takdirde birçok da zararı bulunabilmektedir.

Lokal anesteziyle yapılan lazer uygulamalarında ya da lazer derecesinin doğru seçilmediği durumlarda cilt yanıkları, ödem, lekelenme, kıl artışı, gözlerin korunmaması halinde körlüğe varan göz sorunları ortaya çıkabilmektedir.

Tüm bu nedenlerle lazer epilasyon yaptırılacak merkezin çok iyi seçilmesi ve uygulamanın mutlaka konusunda uzman kişilere yaptırılması gerekmektedir.

Ayrıca teknolojinin gelişmesi ile farklılaşan lazer uygulamaları da iyice incelenmeli ve hangi uygulamanın yaptırılması gerektiğine de doğru karar verilmelidir. Bu yöntemlerden biri de çok başarılı sonuçlar alınan vortex lazer olarak adlandırılmaktadır.

Vortex Lazer Nedir?

Genel kapsamda vortex lazer, diğer lazer uygulamalarına göre daha acısız, ağrısız ve kolay uygulanabilen bir yöntemdir. Bu yöntemde ağrı ve acı endişesi hemen hemen hiç olmadığı için müşterinin rahat olması da söz konusudur.

Daha çok güzellik merkezlerinde uygulanan vortex lazer cihazının uygulamaya bağlı olarak farklı başlıkları ya da çeşitleri de bulunmaktadır. Bunların içinde en çok tercih edilenleri ise şunlardır;

  • Vortex Ice
  • Vortex Ice Platium
  • Vortex Diode

Bu cihazların en önemli özelliği uygulama sırasında vücutta soğutma etkisi yaratarak acının daha az duyulmasını hatta hiç duyulmamasını sağlamak ve uygulanan bölgede yarattığı serinlik hissi ile yanıkları da vortex lazer bertaraf etmektir.

Vortex Lazer’in Lazer Epilasyondan Farkı Nelerdir?

Lazer olarak adlandırılsa da aslında vortex lazer, bir IPL (Intense Pulse Light) yöntemidir. Yöntemde ksenon flaş lambalar kullanılır.

Bu yöntemde kıl dokuları hedef alınmaktadır. Yöntem lazer epilasyondan daha ucuz bir yöntemdir. Ayrıca uygulanması çok daha kısa sürer. Cilt soğutma esasına dayanarak çalıştığı için daha az acı ve ağrı hissettirmektedir.

Her iki uygulamada da tam kalıcılık değil azaltıcı olmak söz konusudur. Tam kalıcılık hem derinin hem kıl kökünün ve kılların durumuna, hem de seanslara istikrarlı bir şekilde katılımla ve uygulama öncesi ve sonrası yapılması gerekenlere dikkat etmekle söz konusu olabilmektedir.

Vortex Lazer’in Zararı Var Mı?

Bu yöntem diğer yöntemlerden daha acısız ve ağrısız olmakla birlikte yapılan her uygulama gibi bazı hassas tenlerde lekelenme olmasına yol açabilmektedir.

Vortex Lazer Yaptırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Eğer siz de ağrısız, acısız ve kısa sürede sonuç alabileceğiniz bir uygulama yaptırmak istiyorsanız www.doreice.com sitesinden bilgi alabilirsiniz.

 

Call Now ButtonHemen Ara
Telegram
Whatsapp
Doreice Lazer